Логотип

Івано-Франківське обласне відділення МАН України

Адреса:

вул. Шевченка, 79, к. 101,

м. Івано-Франківськ, 76018

E-mail: man.if@ukr.net

300-річчя з дня народження Григорія Сковороди

Img 20221213 150029

Заняття гуртка журналістики (керівник Нагорняк Богдан Михайлович) Івано-Франківського обласного відділення МАН України частково пройшло в приміщенні укриття у режимі "Повітряна тривога" аж до її відбою. Говорили про українського філософа і літератора, Майстра слова Григорія Сковороду, про людину "нестандартного типу" - багатство мислення, витворення автентичного світобачення, глибока аскетика, непересічний талант та естетична, неповторна літературна вишуканість стилю варта уваги.

18067 Dea 90 Ff 4 A66 8 F E3 a E4386 B73 A03

Троє манівців гуртка фольклористики, який працює на базі Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка  (керівник Півторак Віталій Романович), Андрій Яковина, Олена Лещій, Амалія Сухарник успішно пройшли курс Національного центру МАН "Світ(и) Сковороди" до 300-річчя УКРАЇНСЬКОГО МИСЛИТЕЛЯ та отримали сертифікати про його завершення.

Віталій Романович зазначив: "А наче матеріальне підтвердження осмислених паростків Його творчости в душі нашої нації, нам як одним із учасників всеукраїнської акції-конкурсу для закладів загальної середньої освіти від проєкту "Квіти для школи" надійшов безкоштовний пакунок морозостійкого насіння-цибулин квітів. Разом із учнівським самоврядуванням розроблено проєкт для мислемрій і спільнодій "ПЕРВОРОЗУМУ ЗАКОСИЧЕНІСТЬ":

1. Придумали назву квіткової клумби.

2. Продумали макет клумби, зробили її ескіз.

3. Акцію зі збору каменів "оригінальної" форми для оздоблення клумби разом із учнівською партією "Час збирати каміння".

4. Висадити насіння за макетом клумби.

5. Зробити фотозвіт УСІХ кроків здійснення проєкту, опублікувати з хештегами організаторів".