Логотип

Івано-Франківське обласне відділення МАН України

Адреса:

вул. Шевченка, 79, к. 101,

м. Івано-Франківськ, 76018

E-mail: man.if@ukr.net

Дослідницький потенціал юних екологів та іх керівників

Відповідно до плану роботи Івано-Франківського обласного відділення МАН України 20-21 жовтня 2023 року на базі Долинського ліцею «Інтелект» Долинської міської ради та Вигодського ліцею Вигодської селищної ради відбувся дводенний семінар-практикум «Дослідницький потенціал змісту екологічної підготовки юних науковців Прикарпаття» (у рамках методичного проєкту-супроводу «Від креативного педагога до творчої особистості учня. Партнерська взаємодія»).

Протягом двох днів у заході взяли участь близько 100 учасників, серед яких працівники адміністрації Долинської та Вигодської ТГ, дирекція Долинського ліцею «Інтелект» та Вигодського ліцею, керівники гуртків Івано-Франківського обласного відділення МАН України, керівники і слухачі гуртків дослідницько-експериментального напряму (в системі МАН), вчителі біології та хімії Долинської, Вигодської та Дубівської ТГ, працівники хіміко-біологічної лабораторії НЦ «Мала академія наук України» та працівники Івано-Франківського обласного відділення МАН України.

Учасники заходу обговорили екологічну ситуацію регіону, актуальні питання щодо удосконалення форм і методів роботи з обдарованими дітьми в галузі природничих дисциплін, поділилися досвідом підготовки та написання дослідницьких проєктів. Практична частина заходу відбулася за участю працівників хіміко-біологічної лабораторії НЦ «Мала академія наук України». Зі слухачами гуртків були проведені екологічні дослідження, які стануть підґрунтям для підготовки майбутніх учнівських дослідницьких проєктів. Для керівників гуртків та вчителів біології та хімії працівники хіміко-біологічної лабораторії провели практикум про дослідницьку діяльність учнів як невід’ємну складову вивчення природничих дисциплін, за результатами якого учасники отримали сертифікати.

Відвідини інтерактивного музею «Центр спадщини Вигодської вузькоколійки» та презентація уроку «Лісова школа» справили незабутні враження на учасників семінару. Для ознайомлення з природніми особливостями та екосистемою регіону учасники заходу здійснили подорож екскурсійним маршрутом «Карпатський трамвай».

За підсумками роботи семінару-практикуму учасники та співорганізатори заходу були нагороджені подяками.