Логотип

Івано-Франківське обласне відділення МАН України

Адреса:

вул. Шевченка, 79, к. 101,

м. Івано-Франківськ, 76018

E-mail: man.if@ukr.net

Співпричетніємо Україномайбутністю

Зображення Viber 2022 11 21 17 19 04 388 – Копія

На X науковій конференції «БЕРЕЖАНСЬКА ГІМНАЗІЯ: СТОРІНКИ ІСТОРІЇ»  я зі своїм науковим керівником Віталієм Півтораком та іншими учасниками й учасницями з Івано-Франківщини були дебютантами. Це надзвичайно захоплюючий і потрібний досвід для кожного, хто шанує Україну та її довічну історико-культурну спадщину. Безумовно, він корисний і мені для майбутнього!.. Вразив високий рівень організації, чіткість та системність зустрічі. Захопливо слухала промовців цікавих досліджень.

Нам вдалося обмінятися спостереженнями, думками й, безперечно, відкривати нові для себе імена. Було цікаво унікальні факти, котрі стосуються творчості та життя таких відомих постатей, як Івана Франка, Богдана Лепкого та Зенона Кузелі, Йосипа Сліпого, Микола Євшана та інших. Також новими відкриттями для нас стали археологічні артефакти Бережанщини та Бережанського музею. Крім того, не менш інформативною та захопливою була доповідь про музейне писанкарство, його українооб’єднавчу особливість у сьогоденні.

Щиро вдячна усім, хто сприяв моїй можливості бути учасницею-співдоповідачкою цієї наукової конференції й мати змогу донести іншим висліди свого літературно-краєзнавчого дослідження – популяризувати образи жінок-лицарок, висвітлені в художніх творах славного земляка-патріота Олеся Бабія. Приємно причетніти майбутністю!

Діана Тинда, учениця 10 класу Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка, слухачка гуртка “Фольклористика” Івано-Франківського обласного відділення МАН