Логотип

Івано-Франківське обласне відділення МАН України

Адреса:

вул. Шевченка, 79, к. 101,

м. Івано-Франківськ, 76018

E-mail: man.if@ukr.net

Новини

Шевченківські дні в гуртках МАН

Шевченківські дні в гуртках МАН

Керівник гуртка історії України Івано-Франківського обласного відділення МАН України Андрій Яворський разом із юними дослідниками провели дискусійну панель на тему "Тарас Шевченко: ідол, символ чи зброя?". Під час дискусії розглянули ставлення до Шевченка як до "ідола" (на прикладі СРСР) та як до "символу" боротьби за визволення України (в українському національному русі). Крім того, гуртківці акцентували увагу на сучасному етапі російсько-української війни та на роль Шевченка-"зброї" (використання його постаті та уривків з творів в інформаційній війні). Манівці поділились своїми думками з цього приводу.

10.03.2023
Підсумки проведення II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2022/2023 навчальному році

Підсумки проведення II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2022/2023 навчальному році

Відповідно до наказів департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 21.12.2022 року No 317 «Про проведення ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2022/2023 навчальному році та від 22.02.2023 року No 72 «Про затвердження журі ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2022/2023 навчальному році», 25-26лютого 2023 року проведено II етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в дистанційній формі (онлайн). Конкурс проводився в 53 секціях.

10.03.2023
ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

25-26 лютого 2023 року відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Учасниками представлено 205 досліджень. Участь у конкурсі взяли учні із 21 освітнього закладу територіальних громад області та з 4 закладів обласного підпорядкування. Вітаємо переможців та їх наукових керівників.

01.03.2023
Вистояли - переможемо!

Вистояли - переможемо!

Українці вистояли й довели свою спроможність перемагати російську військову агресію. У лютому 2022 року чимало політиків на Заході були переконані, що ми не вистоїмо проти цієї навали. Але за рік великої війни Збройні сили України захистили Київ, вигнали окупантів з півночі України, провели успішні Харківську та Херсонську наступальні операції. Сьогодні Україна ефективно стримує російську збройну агресію завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також потужній міжнародній допомозі. Ми боротимемося, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметр української землі. Тож наше суспільство має й надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором і розбудови демократичної правової держави в сім’ї європейських народів. Від 2014 року Україна бореться за суверенітет і соборність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність. Вистояли – переможемо!

28.02.2023
Дипломи стипендіатам Президента України

Дипломи стипендіатам Президента України

В Івано-Франківській обласній військовій адміністрації відбулося вручення дипломів стипендіатам Президента України та подяки їх науковим керівникам.

12.02.2023